perjantai 3. toukokuuta 2013

Mediametka

Mediametka tapahtuma jakaa mielipiteitä. Toisaalta odotimme koulutukselta enemmän ja toisaalta valitsemamme paja (pelipaja) oli hyvä. Alun luennot olivat sinällään ihan mielenkiintoisia, mutta niistä molemmat olisivat kaivanneet hiukan konkreettisempaa lähestymistapaa. Lisäksi olisimme kaivanneet etenkin elokuvaluentoon monipuolisuutta, sillä nyt keskiössä oli luennoitsijan oma projekti.

Satuimme kaikki valitsemaan pelipajan. Se oli onnistunut valinta, sillä sisältö oli mielenkiintoinen ja vetäjä innostunut asiastaan. Pajassa pääsimme konkreettisesti kokeilemaan, millaista on pelin koodaus ja se antoi eväitä tulevaa varten. Tässä käyttämämme ohjelma. Ohjelmisto oli tarpeeksi yksinkertainen, jotta oppilaat voisivat sitä käyttää, vaikka olikin englanniksi. Sillä pystyi tekemään lyhyessä ajassa jo varsin näyttäviä ja toimivia pelejä.

Kuulimme kuitenkin, että muut mediametkan pajat olivat olleet pettymyksiä. Niissä oltiin ilmeisesti enemmän vain luennoitu kuin tehty oikeasti jotain. Pajatyöskentelyn ideana on mielestämme kuitenkin päästä käytännössä tekemään jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti